uprent logo

NAJAM • PRODAJA • SERVIS • TRANSPORT

+385 1 24 55 000
back image

EDUKACIJA

Siniša Đurđević Kako je riječ o poslu visokoga rizika ne možemo dovoljno naglasiti važnost osiguravanja sigurnih uvjeta za obavljanje tih vrsta radova, a samim time i sprečavanje ozljeda i nesreća uzrokovanih manjkom adekvatne opreme. Od iznimnog je značenja zaposlenicima pružiti zaštitu na radu koja omogućava kvalitetno i sigurno obavljanje ovih vrsta djelatnosti što dokazuje velik broj nesreća i ozljeda jer godišnje u RH na poslu izgubi život oko 50 radnika, dok oko 1000 radnika doživi težu povredu. Najveći broj nezgoda na radu dogodi se upravo u šumarstvu i građevini.

Prema člancima 96., 97. i 98. „Zakona o zaštiti na radu“, poslodavac je dužan zaposlenicima pružiti posebne uvjete rada, upute za rad na siguran način te zaštitnu radnu opremu potrebnu za obavljanje radova, ali i spriječiti rizike na radu i to uklanjajući čimbenike rizika i njihovih štetnih posljedica. Ukoliko poslodavac to nije učinio, za prekršaje ovoga Zakona, može se izreći novčana kazna u iznosu od 252,00 do čak 15.926,00 EUR.

Neminovna je činjenica da radovi na visini zaposlenike izlažu opasnosti zbog čega je nužno poduzeti sve moguće mjere kako bi se spriječile nesreće i ozljede na radu. Korištenje platformi osigurava zaposlenike u skladu sa „Zakonom o zaštiti na radu“ te ujedno optimizira vrijeme potrebno za izvršenje Vaših poslova i zadataka. Vjerujemo da ćete biti zadovoljni našom uslugom jer poslujemo u skladu s najvišim normama i standardima te činimo sve kako bismo udovoljili svim zahtjevima naših klijenata u nadi da ćemo i u budućnosti uspješno surađivati na obostrano zadovoljstvo.CIJENA 240 EUR + PDV po polazniku – PRIJAVITE SE!

Kontaktirajte nas!
sinisa@uprent.hr
+385 91 332 9000